Școala Gimnazială ``Wilhelm Moldovan``

Școala Gimnazială „Wilhelm Moldovan” este o școală particulară, înființată de Asociația „Școala Wilhelm Moldovan”. Fondatorii acestei asociații, își doresc, prin proiectul educațional propus, să vină în întâmpinarea dorinţei părinţilor de a oferi educație într-un mediu creştin, sigur și  sănătos.

Filosofia educației promovată în Școala „Wilhelm Moldovan”

Școala „Wilhelm Moldovan” pornește de la premisa că adevărata filosofie a educației este cea creștină, bazată pe principiile Bibliei. Astfel, Școala „Wilhelm Moldovan” abordează procesul educativ-formativ al copiilor cu seriozitate maximă, oferind cadrul unei familii lărgite, în care fiecare copil să se poată dezvolta din punct de vedere fizic, intelectual, spiritual şi social. Cadrele didactice au responsabilitatea de a fi modele pentru elevi, insuflându-le valori moral-creştine autentice, dorinţa de învăţare, stima de sine, gândirea critică şi importanţa unei bune conduite. Dorim ca finalitatea procesului educativ să se concretizeze în caractere umane puternice și pozitive.

Viziunea

Promovăm valori. Construim caractere.

Misiunea

Şcoala „Wilhelm Moldovan” este întemeiată pe baza principiilor educaţiei creştine urmărind, ca în procesul instructiv-educativ, să îmbine standardele stabilite de Ministerul Educației Naționale cu principiile de dezvoltare a unui caracter demn și responsabil. Elevii, ce provin din medii culturale diferite, Îl vor cunoaşte şi onora pe Dumnezeu, în timp ce vor fi îndrumaţi să îşi accepte, să îşi respecte şi să îşi iubească semenii pentru a fi oameni de valoare ai comunităţii.

Valori

Cinste

Corectitudinea este normă. Disciplina nu este facultativă. Ceea ce promitem, facem. Spunem adevărul întotdeauna. Suntem punctuali.

DEDICARE

Suntem dedicați și dăm întotdeauna 100% în tot ceea ce facem. Ne implicăm în a-l ajuta pe fiecare copil să atingă maximum din potențialul său.

ATITUDINE POZITIVĂ

Gândurile bune nasc cuvinte bune. Cuvintele bune aduc fapte bune. Faptele bune formează obiceiuri bune. Obiceiurile bune clădesc caractere bune.

COMUNICARE

Asigurăm un climat în care comunicarea să fie completă, atingând cele trei dimensiuni: vizual, auditiv şi chinestezic. Practicăm o comunicare pozitivă și constructivă.

PERFORMANȚĂ

Prin exemplu şi cuvânt, îi motivăm pe copii să nu se mulțumească decât cu lucrul făcut la cel mai înalt nivel.

CALITATE

Fiecare cadru didactic este bine pregătit în domeniul său. Punem accent pe educația continuă și îmbunătățirea constantă a capacităților noastre.

RESPECT

Fiecare persoană este tratată cu considerație și prețuire, astfel încât stima de sine să-i fie dezvoltată.

SĂNĂTATE

Suntem preocupați de sănătatea fizică. Alimentația oferită trupului nu este mai puțin importantă decât cea oferită intelectului sau sufletului.

LUCRU ÎN ECHIPĂ

Lucrăm întotdeauna în echipă pentru atingerea obiectivelor. Pentru noi, echipa înseamnă colegii, elevii, părinții.

BUCURIA

Dorim să transmitem bucurie celorlalți. Ne bucurăm întotdeauna de impactul pozitiv pe care îl avem în viața părinților și a copiilor. Sărbătorim reușitele copiilor și nu lăsăm să treacă niciun moment de bucurie fără a-l sărbători.