REÎNSCRIERE GRĂDINIȚĂ PENTRU ANUL ȘCOLAR 2022- 2023

Capacitatea instituției pe grădiniță: 114 locuri
Numărul de locuri aprobat prin planul de școlarizare pentru anul școlar 2022- 2023
Program Normal
  • Grupa mică: 16 locuri
  • Grupa mijlocie: 16 locuri
  • Grupa mare: 16 locuri
Program Prelungit – grupă mixtă: 21 locuri ( grupa mică: 7 locuri; grupa mijlocie: 7 locuri; grupa mare: 7 locuri).
Programul secretariatului în vederea reînscrierilor este: de luni- vineri, între orele 9.00- 16.00 (programare la telefon 0743.094.656).
Perioada de reînscriere: 16- 27. 05.2022
Nivelul preșcolar cu program „normal” și program „prelungit” din cadrul Școlii Gimnaziale „Wilhelm Moldovan” este acreditat prin Ordin de Ministru nr. 4556/07.08.2017

SFATURI PENTRU INTEGRAREA FACILĂ ŞI RAPIDĂ A COPIILOR ÎN GRĂDINIŢĂ

Pregătiţi-vă copiii din punct de vedere psihic şi fizic pentru perioada preşcolară!

Înainte cu 2 săptămâni de prima zi de grădiniţă, vorbiţi cu copilul în termeni pozitivi despre experienţa plăcută pe care urmează să o aibă, despre locul unde va merge, despre profesori şi despre copii. Povestiți despre cum decurg pregătirile de plecare, ce trebuie să ia cu el şi ce activități va desfăşura.

Înainte cu o săptămână de prima zi de grădiniţă, programaţi un tur ghidat al grădiniţei.  Arătaţi-i copilului unde trebuie să îşi lase lucrurile personale (haină, ghiozdanul), unde va mânca şi unde se va juca.

Stabiliţi o întâlnire în care copilul să cunoască educatoarea. Arătaţi prin

tonul vocii şi prin atitudine că aveţi încredere în educatoare. Încurajați copilul să se cunoască cu ceilalţi colegi şi chiar să se joace.

În prima zi de grădiniţă, asiguraţi-vă că transformaţi transferul către educatoare şi mediul grădiniţei într-o experienţă plăcută. Întâmpinaţi educatoare cu o atitudine bucuroasă. Staţi cu copilul până ce îşi pune lucrurile acolo unde trebuie să le pună în fiecare zi şi începe să interacţioneze cu educatoarea, cu un alt copil sau începe să se joace.

Creşteţi încrederea copilului în grădiniţă prin stabilirea unei rutine pentru perioada de sosire şi de plecare.

În primele zile, vă puteți lua la revedere de la copil printr-o îmbrăţişare, printr-un sărut sau prin oferirea unei poze cu membrii familiei copilului. Introduceţi aceste gesturi în rutina zilnică, până când copilul dă semne că nu mai are nevoie de acestea.

Atunci când plecaţi, luaţi-vă la revedere de la copil, spuneţi-i că vă veţi întoarce după el şi anunţaţi-l la ce oră. Apoi plecaţi imediat, nu mai aşteptaţi (aşteptarea dvs. prelungită îi spune copilului că vă pare rău să îl lăsaţi acolo). În cazul în care copilul începe să plângă, nu ezitaţi şi aveţi încredere în experienţa educatoarei. Aceasta îşi va folosi abilităţile pentru a-l distrage şi a-l ajuta să aibă parte de o experienţă plăcută la grădiniţă. De obicei, copiii încetează să mai plângă de îndată ce părintele pleacă.

Nu uitaţi să luaţi copilul de la grădiniţă la ora la care i-aţi promis. Acest lucru este esenţial pentru ca el să se simtă în siguranţă.

Amintiţi-vă că educatoarea este un sprijin important în încercarea de a vă ajuta copilul. Părinţii şi educatoarea sunt o echipă. Cereţi-i sfaturi (dar nu de faţă cu copilul) dacă sunteţi îngrijoraţi cu privire la ceva anume.